Αρχική  |   Η Εταιρεία  |   Συνδρομές  |   Διαφήμιση  |   Links  |   Επικοινωνία  |   Sitemap
ΔΙΑΚΗΡΥΞΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΜΕΝΕΣ ΣΤΟ ΚΗΔΜΗΣ
ΤΕΧΝΙΚΑ ΕΡΓΑ
ΜΙΣΘΩΣΕΙΣ
ΜΕΛΕΤΕΣ
ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ
ΠΕΡΙΛΗΠΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΥΡΗΞΕΙΣ
ΕΚΠΟΙΗΣΕΙΣ
ΔΙΑΦΟΡΑ
ΕΚΜΙΣΘΩΣΕΙΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
Περιοχή Μελών
Username:

Password:

.: Γενική Δημοπρασιών .:. ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ :.
Διεθνή ΜΜΕ: «Φλερτάρουν» με bail in και κρατικοποίηση ΤΕΤΑΡΤΗ 19-9-2018  
Διεθνή ΜΜΕ: «Φλερτάρουν» με bail in και κρατικοποίηση  

Σε δεινή θέση οι ελληνικές τράπεζες

 

 Το ενδεχόμενο ενός bail-in (διάσωσή με τη χρήση κεφαλαίων των πιστωτών της, των μετόχων της ), με κατάληξη την κρατικοποίηση των ελληνικών τραπεζών επανέρχεται στο προσκήνιο από διεθνή ΜΜΕ, με «φόντο» αφενός τα «απογοητευτικά», όπως τα χαρακτηρίζει η πλειονότητα των αναλυτών, αποτελέσματα του β΄ τριμήνου και αφετέρου το ισχυρό sell-off που καταγράφτηκε στις μετοχές του κλάδου την περασμένη εβδομάδα.

Μόνο το Σεπτέμβριο οι τέσσερις συστημικές τράπεζες έχασαν πάνω από το 25% της χρηματιστηριακής τους αξίας. Τους τελευταίους τέσσερις μήνες μάλιστα οι απώλειές τους αθροίζονται σε πάνω από 40%. Ο τραπεζικός δείκτης της Αθήνας υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 31 μηνών. Και αυτό ενώ την άνοιξη πολλοί επενδυτές ήλπιζαν ακόμη σε ένα ράλι τιμών των τραπεζικών μετοχών.

 
Περισσότερα Διεθνή ΜΜΕ: «Φλερτάρουν» με bail in και κρατικοποίηση
 

 
Συντάξεις: Και «παιχνίδια» ρήξης… ΤΕΤΑΡΤΗ 19-9-2018  
Συντάξεις: Και «παιχνίδια» ρήξης…  
 Κυβερνητικά στελέχη εκφράζουν με μικρή ή με μεγαλύτερη βεβαιότητα ότι οι συντάξεις δεν θα κοπούν, ενώ ο πρωθυπουργός προβάλει το επιχείρημα ότι οι μειώσεις δεν είναι δημοσιονομικά αναγκαίες.

Την ίδια ώρα, έχουν αρχίσει να διαρρέουν ότι εάν πιεστούν από τους δανειστές, μπορεί να φτάσουν μέχρι και τη ρήξη  και να πάμε άμεσα σε εκλογές με διπλό στόχο: Να διασώσουν τα εκλογικά τους ποσοστά σε αξιοπρεπή επίπεδα και να υπονομεύσουν το έργο της επομένης κυβέρνησης.

Οι εκπρόσωποι των δανειστών κατέγραψαν τις θέσεις της κυβέρνησης, παρέθεσαν τα δικά τους στοιχεία, δέχθηκαν πρόσθετες διευκρινίσεις μετά τις ανακοινώσεις της ΕΛΣΤΑΤ για το ΑΕΠ.

 
Περισσότερα Συντάξεις: Και «παιχνίδια» ρήξης…
 

 
Οι συνταξιούχοι μηνύουν Αχτσιόγλου ΤΕΤΑΡΤΗ 19-9-2018  
Οι συνταξιούχοι μηνύουν Αχτσιόγλου  
 Μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών κατά της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας και της ηγεσίας του ΕΦΚΑ και του ΕΤΕΑΕΠ κατέθεσε το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων (ΕΝΔΙΣΥ), υποστηρίζοντας πως η κυβέρνηση δεν καταβάλει εγκαίρως τις συντάξεις ως οφείλει προκειμένου να εμφανίζει υπέρ πλεόνασμα ο ΕΦΚΑ.

Όπως τονίζεται στη μηνυτήρια αναφορά η καθυστέρηση απονομής των συντάξεων δεν οφείλεται απλά μόνο σε δυσλειτουργία των φορέων που είναι αρμόδιοι για την απονομή των συντάξεων, αλλά σε σκοπιμότητα της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας, η οποία δημιουργεί τεράστια προβλήματα σε όσους αναμένουν την απονομή σύνταξης προκειμένου να δημιουργεί υπερπλεόνασμα στον ΕΦΚΑ το οποίο εμφανίζει και προς τους Δανειστές.

 
Περισσότερα Οι συνταξιούχοι μηνύουν Αχτσιόγλου
 

 
Φουντώνει ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-Κίνας ΤΕΤΑΡΤΗ 19-9-2018  
Φουντώνει ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-Κίνας  
 Τους μεγαλύτερους έως τώρα δασμούς στις κινεζικές εξαγωγές επέβαλε η αμερικανική κυβέρνηση του Τραμπ, κλιμακώνοντας την εμπορική αντιπαράθεση ανάμεσα στην Ουάσιγκτον και στο Πεκίνο η οποία έχει προκαλέσει κραδασμούς στην παγκόσμια οικονομία.

Ο κ. Τραμπ ανακοίνωσε πως θα επιβάλει επιπρόσθετους δασμούς ύψους 10% σε κινεζικά αγαθά αξίας 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ο συντελεστής θα αυξηθεί στο 25% από τις αρχές του επόμενου έτους.

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών κατέστησε σαφές πως θα δρομολογήσει «αμέσως» δασμούς σε κινεζικά προϊόντα αξίας ακόμα 267 δισεκ.δολαρίων – δηλαδή στο δεύτερο ήμισυ των κινεζικών εξαγωγών – εάν το Πεκίνο προβεί σε αντίποινα.

 

 
Περισσότερα Φουντώνει ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-Κίνας
 

 

Newsletter
Δώστε email

SSL Certificates