Αρχική  |   Η Εταιρεία  |   Συνδρομές  |   Διαφήμιση  |   Links  |   Επικοινωνία  |   Sitemap
ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΙ
ΤΕΧΝΙΚΑ ΕΡΓΑ
ΜΙΣΘΩΣΕΙΣ
ΜΕΛΕΤΕΣ
ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ
ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ
ΠΕΡΙΛΗΠΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΥΡΗΞΕΙΣ
ΕΚΠΟΙΗΣΕΙΣ
ΔΙΑΦΟΡΑ
ΕΚΜΙΣΘΩΣΕΙΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ
Περιοχή Μελών
Username:

Password:

.: Γενική Δημοπρασιών .:. ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ :.
Λόγω της διατήρησης των «κόκκινων» δανείων σε υψηλά επίπεδα 22/7/2017  
Λόγω της διατήρησης των «κόκκινων» δανείων σε υψηλά επίπεδα  


Τραπεζική «ένεση» 10 δισ. ζητεί το ΔΝΤ


Το ΔΝΤ υποστηρίζει σταθερά και αυτό κάνει και με τη νέα του έκθεση ότι οι ελληνικές τράπεζες θα χρειαστούν επιπλέον ανακεφαλαιοποίηση 10 δισ., τα οποία μπορεί και να μην επαρκούν(!).

Το εξαιρετικά υψηλό επίπεδο μη εξυπηρετούμενων δανείων και η χαμηλή ποιότητα των τραπεζών θα απαιτήσουν νέα κεφάλαια.

Οι ελληνικές τράπεζες πρέπει να διαθέτουν ένα απόθεμα κεφαλαίων 10 δισ. ευρώ (5,5%% του ΑΕΠ του 2016) για να καλυφθούν πιθανές πρόσθετες ανάγκες τραπεζικής στήριξης, αλλά το ποσό αυτό μπορεί να μην είναι επαρκές.

Επίσης, τονίζει τη σημασία μιας αναλυτικής αξιολόγησης του τραπεζικού κλάδου πολύ πριν τη λήξη του προγράμματος, με ανάλυση ποιότητας ενεργητικού και νέο stress test, κάτι που το Ταμείο χαρακτηρίζει κρίσιμο για να εκτιμηθούν οι επιπτώσεις για τη βιωσιμότητα του χρέους.

 
Περισσότερα Λόγω της διατήρησης των «κόκκινων» δανείων σε υψηλά επίπεδα
 

 
Τις πληγές της μετράει η Κως 22/7/2017  
Τις πληγές της μετράει η Κως  

Τις πληγές της μετράει η Κως μετά τον φονικό σεισμό που χτύπησε το νησί στη 01:31 τα ξημερώματα της Παρασκευής και άφησε πίσω του δύο νεκρούς, πολλούς τραυματίες και εκτεταμένες καταστροφές.

Οι σοβαρά τραυματίες χρειάστηκε να μεταφερθούν σε Κρήτη, Ρόδο και Αθήνα. Μάλιστα, ένα άτομο έχει ακρωτηριαστεί στα κάτω άκρα, ενώ ένα άλλο έχασε το μάτι του.

Τα θύματα του σεισμού είναι δύο τουρίστες που βρίσκονταν στο νησί για διακοπές. Πρόκειται για έναν Τούρκο, 39 ετών, και έναν Σουηδό, 27 ετών, οι οποίοι την ώρα που χτύπησε ο Εγκέλαδος διασκέδαζαν σε μπαρ στην Κω,.

Την θέση ότι «λεπτό προς λεπτό το νησί επιστρέφει στην κανονικότητα» διατύπωσε ο Αλέξης Τσίπρας σε δηλώσεις του κατά την υποδοχή της ύπατης εκπροσώπου της Ε.Ε για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής F. Mogherini.

 
Περισσότερα Τις πληγές της μετράει η Κως
 

 
Υπό πίεση η κυβέρνηση μετά την έκθεση ΔΝΤ 22/7/2017  
Υπό πίεση η κυβέρνηση μετά την έκθεση ΔΝΤ  

Υπό πίεση βρίσκεται η ελληνική κυβέρνηση μετά την έκθεση του ΔΝΤ για τη βιωσιμότητα του χρέους η οποία ήταν ιδιαίτερα αρνητική τόσο για το χρέος όσο και για τις τράπεζες.

Το Ταμείο δια στόματος Ντέλιας Βελκουλέσκου, έστειλε μήνυμα στο Μαξίμου για την έξοδο της Ελλάδος στις αγορές: «Υπάρχει συμφωνία με την Αθήνα για το «ταβάνι» του χρέους».

Ο χαρακτηρισμός «εξαιρετικά μη βιώσιμο» για το ελληνικό χρέος περιλαμβάνεται και στην νέα έκθεση του ΔΝΤ, κάτι προκάλεσε την αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης, μέσω επιστολής του αντιπροσώπου της χώρας στο Ταμείο,  Μιχάλη Ψαλιδόπουλου προς το Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ.

Το χρέος θα μειωθεί σταδιακά σε περίπου 150% ως το 2030 και ότι θα αυξάνεται στη συνέχεια, φθάνοντας το 195% περίπου του ΑΕΠ έως το 2060.

 
Περισσότερα Υπό πίεση η κυβέρνηση μετά την έκθεση ΔΝΤ
 

 
«Τσεκούρι» 12% στις συντάξεις 22/7/2017  
«Τσεκούρι» 12% στις συντάξεις  

Μείωση 12% θα υποστούν οι μέσες συντάξεις λόγω του νόμου Κατρούγκαλου, σύμφωνα με την έκθεση του ΔΝΤ, την ώρα που η κυβέρνηση κάνει λόγο για μείωση της τάξης του 9%.

Ειδικότερα, το ΔΝΤ αναφέρει πως οι μέσες συντάξεις αναμένεται να μειωθούν κατά 12 %,ενώ υπάρχει ένα ανώτατο όριο 18 % για την πτώση ανά ατομική σύνταξη.

Το ΔΝΤ υπενθυμίζει επίσης πως “οι συντάξεις θα παγώσουν επίσης μέχρι το 2022”.  Τα μέτρα αυτά εκτιμάται από το ΔΝΤ ότι θα μειώσουν το έλλειμμα των ταμείων κατά 1% του ΑΕΠ το 2019-22.

 

 
Περισσότερα «Τσεκούρι» 12% στις συντάξεις
 

 

Newsletter
Δώστε email

SSL Certificates