Αρχική  |   Η Εταιρεία  |   Συνδρομές  |   Διαφήμιση  |   Links  |   Επικοινωνία  |   Sitemap
ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΙ
ΤΕΧΝΙΚΑ ΕΡΓΑ
ΜΙΣΘΩΣΕΙΣ
ΜΕΛΕΤΕΣ
ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ
ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ
ΠΕΡΙΛΗΠΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΥΡΗΞΕΙΣ
ΕΚΠΟΙΗΣΕΙΣ
ΔΙΑΦΟΡΑ
ΕΚΜΙΣΘΩΣΕΙΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ
Περιοχή Μελών
Username:

Password:

.: Γενική Δημοπρασιών .:. ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ :.
100.000 φορο-έλεγχοι το 2018, άμεσο άνοιγμα θυρίδων ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23-2-2018  
100.000 φορο-έλεγχοι το 2018, άμεσο άνοιγμα θυρίδων  

“Καταιγίδα” κατασχέσεων και το 2018

 

 Έλεγχοι σε μεγάλες επιχειρήσεις, έλεγχοι σε φορολογούμενους με «βαριά» πορτοφόλια, έλεγχοι για αποδείξεις, έλεγχοι στα τελωνεία, έλεγχοι σε ελαιοτριβεία, έλεγχοι σε ξενοδοχεία και «γκρίζα» ενοικιαζόμενα δωμάτια, έλεγχοι παντού με στόχο να βεβαιωθούν τουλάχιστον 3,2 δις ευρώ ως το τέλος της χρονιάς.

Σε κλοιό κατασχέσεων, ελέγχων και 100.000 τηλεφωνικών κλήσεων για συμμόρφωση προς τις υποχρεώσεις θα βρεθούν το 2018 οι φορολογούμενοι, όπως προκύπτει από τους στόχους της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Η στοχοθεσία της ΑΑΔΕ, όπως δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης αποκαλύπτει ένα ανελέητο φοροκυνηγητό για την είσπραξη 2,8 δισ. ευρώ από παλαιά ληξιπρόθεσμα χρέη, αλλά και ποσοστό 24% των «φρέσκων» ληξιπρόθεσμων οφειλών, επιβολή μέτρων αναγκαστικής είσπραξης όπως κατασχέσεις και δεσμεύσεις περιουσιακών στοιχείων σε έξι στους δέκα φορολογούμενους .

 
Περισσότερα 100.000 φορο-έλεγχοι το 2018, άμεσο άνοιγμα θυρίδων
 

 
Σε ρυθμούς προανακριτικής η υπόθεση Novartis ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23-2-2018  
Σε ρυθμούς προανακριτικής η υπόθεση Novartis  

 Σε ρυθμούς… προανακριτικής επιτροπής κινείται πλέον η υπόθεση Novartis, μετά τη ψηφοφορία στη Βουλή με την οποία παρεπέμφθηκαν και τα 10 εμπλεκόμενα πρόσωπα.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις νομικών κύκλων, η επιτροπή πιθανότατα θα καταλήξει ότι κάποια αδικήματα, όπως αυτό της απιστίας, έχουν παραγραφεί.

«Βατερλώ για την κυβερνητική πλειοψηφία» χαρακτήρισε η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Μαρία Σπυράκη, τη συζήτηση στη Βουλή.

Κυβερνητικές πηγές, σε άτυπο σχόλιό του, επεσήμαναν πως: “: “Το μόνο Βατερλώ ήταν η στάση της ΝΔ που ενώ έλεγε “όλα στο φως” για το σκάνδαλο Novartis, τελικά δεν τόλμησε να ψηφίσει τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής, επιβεβαιώνοντας πως ο κ. Μητσοτάκης φοβάται ακόμα και τους βουλευτές του”.

 
Περισσότερα Σε ρυθμούς προανακριτικής η υπόθεση Novartis
 

 
Νοικοκυριά στα…όρια ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23-2-2018  
Νοικοκυριά στα…όρια  

 Ένα στα δύο δε μπορεί να πληρώσει οικιακούς λογαριασμούς. Στο όριο βρίσκεται η πλειοψηφία των νοικοκυριών στην Ελλάδα, αφού το 52,1% δηλώνει ότι δεν μπορεί να αντιμετωπίσει ένα έκτακτο έξοδο της τάξης των 500 ευρώ.

Σύμφωνα με έρευνα της Marc για τις συνθήκες διαβίωσης των νοικοκυριών, η οποία παραγγέλθηκε από το ΕΚΑ και την Περιφέρεια και πραγματοποιήθηκε στην Αττική σε δείγμα 1.500 εργαζομένων και ανέργων, ένα στα τρία νοικοκυριά δεν μπορούν να προσφέρουν στο οικογενειακό τραπέζι κρέας, ψάρι ή λαχανικά, κάθε δεύτερη μέρα.

Επίσης, οι μισοί από τους ερωτηθέντες, δήλωσαν ότι αδυνατούν να προσφέρουν στην οικογένειά τους διακοπές έστω και για μία εβδομάδα τον χρόνο.

 
Περισσότερα Νοικοκυριά στα…όρια
 

 
Αναβάθμιση-έκπληξη 2 βαθμίδων από τη Moody’s ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23-2-2018  
Αναβάθμιση-έκπληξη 2 βαθμίδων από τη Moody’s  

 Δύο σκαλοπάτια ανέβηκε το αξιόχρεο της Ελλάδας στη σκάλα της Moody's- αν και παραμένει 6 βήματα από το να βγει από την κατηγορία "σκουπίδια"- καθώς ο Οίκος Αξιολόγησης θεωρεί ότι οι προοπτικές του ελληνικού προγράμματος βαίνουν καλύτερα από τις προσδοκίες.

Σύμφωνα με τον Οίκο, ακόμα κι αν η οικονομία αναπτυχθεί πιο ήπια από τις προβλέψεις, δε φαίνεται να τίθενται σε κίνδυνο οι δημοσιονομικοί στόχοι, λόγω των μέτρων που ήδη έχουν ψηφιστεί προκαταβολικά.

Όσον αφορά στην "επόμενη ημέρα", η Moody's προβλέπει έξοδο της Ελλάδας στις αγορές, μέσω ενός "μαξιλαριού" τουλάχιστον 18 δις ευρώ, που καλύπτει τις χρηματοδοτικές ανάγκες ως το τέλος του 2020.

 
Περισσότερα Αναβάθμιση-έκπληξη 2 βαθμίδων από τη Moody’s
 

 

Newsletter
Δώστε email

SSL Certificates